Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

Två sökande till professur i fastighetsförvaltning

Publicerad: 26 juni 2014, 13:00

Den kommande professuren i Fastighetsförvaltning står nu mellan två sökande, båda med bakgrund från Chalmers. Tillsättning av tjänsten väntas ske i oktober.


Ämnen i artikeln:

Hans Lind

I anställningsprofilen betonas att personen ska ha en bred vetenskaplig bakgrund inom fastighetsområdet och ha förmåga att dels binda samman mer grundläggande forskning med tillämpade studier, dels samverka med branschföretag och organisationer vid sidan av samarbetet i den akademiska världen. De två sökande är:

Anna Kadefors, Docent, Universitetslektor, Teknikens ekonomi och organisation. Hon arbetar i dag vid Avdelningen för Service Management på Chalmers där hon forskar inom kommunikation, beslutsfattande och lärande i relationer mellan företag.

Paul Dettwiler, arkitekt från Chalmers och tekn. dr i teknikens ekonomi och organisation (Chalmers) med en avhandling om FM (Facility Management) för tillväxtföretag (2006). Han är knuten till FM-forskningsprojekt vid olika högskolor i Schweiz och Italien.

Hans Lind, professor i Fastighetsekonomi på KTH, berättar att man är väldigt nöjd med dessa två sökande. Svårigheten har bestått i att ämnet för professuren är helt nytt och det var endast ett fåtal personer som hade rätt bakgrund och meriter för tjänsten.

Nu väntar en extern granskning innan man lämnar in en rekommendation till rektor Peter Gudmundson som beslutar om tillsättning, vilket väntas ske i höst.

Mattias Fröjd

Professuren finansieras av KTH och branschen. Det är för närvarande 20 stödjande företag som kommer att bidra med 100 000 kronor var under en femårsperiod:

AFA
Akademiska Hus
Byggvesta
Fastighetsnytt
Fastighetsägarna Stockholm
Fastigo
FFU Fastighetsarbetsgivarnas Förening för Utveckling
Hemsö
HSB Riksförbund
Hufvudstaden
Lennart Ericsson Fastigheter AB
Linköpings Stadshus AB/Stångåstaden
MKB Fastighets AB
Niam
Riksbyggen
Stena Fastigheter
Stockholms Stadshus AB
Wallenstam
Vasakronan
Örebrobostäder

Ämnen i artikeln:

Hans Lind

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.