fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Förvaltning

Stora skador efter kraftig explosion i flerfamiljshus

Publicerad: 27 juli 2023, 04:27

En explosion har inträffat i ett flerfamiljshus i centrala Norrköping. Fastigheten har fått stora skador och både barn och vuxna som befann sig i en lägenhet träffades av glassplitter.

Foto: Pontus Stenberg, TT

En detonation i ett trapphus vid Slottsgatan-Luntgatan i Nordantill, Norrköping, orsakade natten mot torsdagen stora skador på fastigheten. En kvinna och ett barn fick glassplitter på sig, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Ämnen i artikeln:

SvepetNorrköping

R


– Det finns uppgifter att en kvinna glassplitter på sig, och det kan finnas fler boende som drabbats fysiskt. Men vi har inga uppgifter om att det uppstått några allvarliga personskador, säger polisen till Norrköpings Tidningar.

Till SVT uppger boende att de kände tryckvåg i bröstet och att sängen skakade.

Fastigheten fick omfattande skador på fasad och i trapphus av den kraftiga explosionen. Flera fönsterrutor på andra och tredje våningen är förstörda, samt en bil på gatan.

Polisen larmades klockan 03.30 i natt och händelsen utreds initialt som grov allmänfarlig ödeläggelse.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Google Maps är blockerad under “Visa våra partners”.

Den senaste veckan har Norrköping drabbats av sex andra våldsbrott. Senast i tisdags skedde det en skottlossning i samma område, Nordantill. Det har även skjutits mot en villa i Hageby och en företagslokal i Klockartorpet, medan ett farligt föremål kastats in på en bilfirma i Butängen. Polisen utreder om det finns någon koppling mellan dessa och den senaste detonationen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev