Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

Per Svensson: ”Ska erbjuda Sveriges mest digitala fastighetsförvaltning”

Publicerad: 23 mars 2020, 13:26

Per Svensson, vd på Croisette.

Foto: Croisette

Fastighetsrådgivaren Croisette startar ett nytt affärsben: förvaltning. ”Vi kan skapa det mest digitala fastighetsbolaget i Sverige med våra tjänster”, säger Per Svensson, vd på Croisette, till Fastighetsnytt.


Croisette Real Estate Partner utökar sin verksamhet med ett femte affärsområde. Till det övriga utbudet läggs nu digital fastighetsförvaltning, eller digital property management & administration som Croisette valt att kalla det.

Bolaget ska erbjuda en rad olika förvaltningstjänster där digital service är i fokus. 

– Om jag jämför oss med andra förvaltningsorganisationer så kommer man, om man väljer oss som partner, automatiskt bli mer digital än övriga på marknaden, säger Per Svensson, vd på Croisette till Fastighetsnytt.

Läs även: MG Real Estate tar hjälp av Croisette i Malmö 

Enligt honom kan Croisette leverera skräddarsydda lösningar med en rad olika tjänster. Några finns på marknaden sedan tidigare, andra har Croisette utvecklat själva. 

– Man ska inte utveckla allt själv, man ska använda det som redan finns och fungerar och lägga tid och kraft på att utveckla det som saknas, säger Per Svensson.

Hans linje är att fastighetsbolag har mycket att vinna på att automatisera så mycket administrativa och tekniska delar av förvaltningen som möjligt för att istället lägga mer tid på ”mjuka värden” som kundrelationer och servicetjänster som bygger på mänsklig kontakt. 

– Vi har levererat vissa förvaltningstjänster under en tid men nu blir det full gas på det här området, säger Per Svensson.

Ungt bolag med fokus på digitalisering

Ett första uppdrag har Croisette fått av Tornet, ett bolag som äger bostadsfastigheter från Stockholm i norr til Malmö i söder. Samarbete avser till en början avser ekonomisk förvaltning och administration men fler områden ska digitaliseras i takt med att parterna börjar jobba tätare ihop. 

– I takt med vårt ökade fokus på projektutveckling väljer vi nu att frigöra resurser genom att outsourca delar av verksamheten. Valet föll på Croisette för att det är ett dynamiskt och ungt bolag med stort fokus på digitalisering, säger Göran Wendel, vd på Tornet i ett pressmeddelande. 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.