Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

Pandox etablerar förvaltningsbolag

Publicerad: 23 februari 2015, 10:49

I november förra året etablerade Pandox ett eget operatörsbolag, Pandox Operations. Nu utökar bolaget sin verksamhet med ytterligare ett affärsområde genom att etablera ett eget förvaltningsbolag, Pandox Asset Management.


Ämnen i artikeln:

Anders NissenPandox

Det nya bolagets uppdrag blir att effektivt förvalta hotellfastigheter åt externa fastighetsägare.

Pandox upger i ett pressmeddelande att affärsmodellen skall ses som ett led i förändringen av hotellsektorn, där den globala hotellmarknaden de senaste 15 åren har genomgått en omfattande omstrukturering. Majoriteten av de internationella hotellbolagen har ändrat sina affärsmodeller och blivit renodlade så kallade brand companies. Traditionella hotellbolag som uttalat arbetar med driftsfrågor har blivit allt mindre vanliga. En annan trend som tilltar är en snabb konsolidering i operatörsledet.
– Hotellmarknaden har blivit mera krävande för fastighetsägarna. Antalet operatörer har blivit färre samtidigt som driften av hotell blivit mera komplicerad. Detta har medverkat till att ägarnas beroende av ett fåtal operatörer ökat. Det gäller för hotellfastighetsägare att möta denna situation med en proaktiv strategi. Genom Pandox Asset Management kan andra fastighetsägare ta del av Pandox långa erfarenhet som aktiv hotellfastighetsägare säger Anders Nissen.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Pandox

Ämnen i artikeln:

Anders NissenPandox

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.