måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Förvaltning

Nrep går från Cobblestone till Newsec i Danmark

Publicerad: 29 april 2022, 09:08

Nreps huvudkontor i Köpenhamn Foto: Nrep

Fastighetsägaren Nrep flyttar förvaltningen av 100 fastigheter på knappt 1,1 miljoner kvm i sin danska portfölj till Newsec. Det skriver Estate Media Danmark.

Ämnen i artikeln:

DanmarkNREPNewsec

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Den nordiska fastighetsutvecklaren Nrep har ingått i ett samarbete med Newsec Property Asset Management om fullservice fastighetsförvaltning för 107 fastigheter i bolagets danska fastighetsportfölj. Förvaltningsavtalet avser fastighets- och bolagsförvaltning, fastighetsförvaltning samt hållbarhetstjänster och träder i kraft den 1 oktober.

Avtalet omfattar totalt 1 085 000 kvadratmeter i främst Storköpenhamn, Odense och Aarhus. Portföljen täcker ett brett antal fastighetssegment inklusive bostäder, kontor, handel och köpcentrum, logistik och samhällsfastigheter såsom äldreboenden och äldreboenden.

Läs även: ”Det är top of mind för alla fastighetsägare” – Christoffer Börjesson om den hetaste digitaliseringstrenden

– Det är viktigt för Nrep att vi har en partner inom administration, drift och hållbarhet som kan bidra till att utveckla våra ambitioner att förändra fastighetsbranschen och skapa bättre och mer hållbara städer. Här ser vi Newsec som rätt partner för uppdraget. De har visat oss hur de kommer att kunna bidra till en positiv utveckling av portföljen, säger Henrik Skak Bender, COO och partner på Nrep, i en kommentar.

Nrep och Newsec har sedan tidigare liknande avtal i Norge och Finland. När man nu valt Newsec även för den danska marknaden har Nrep en skalbar lösning som kan rullas ut på alla nya marknader. Det nya avtalet innebär samtidigt att Nreps förvaltningsavtal med Cobblestone inte förlängs. 

Läs även: Klimatpositivt journalisthus i Västerås: ”Våra finansiärer har ett annat tålamod” 

– Vi är glada och tacksamma över att Nrep har bett oss ta oss an denna stora uppgift. Det handlar inte bara om att få arbeta med en av de största och mest komplexa portföljerna i Norden, utan också om att bidra till utvecklingen av en hållbar fastighetsförvaltning. I sammanhanget är Nrep en fantastisk partner med en tydlig vision för sin portfölj som vi ser fram emot att hjälpa till att förverkliga, säger Kim Andersen, vd för Newsec Property Asset Management i Danmark, i en kommentar. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev