onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Förvaltning

Newsec vinnare efter Cibus storköp av Coop

Publicerad: 7 april 2020, 13:23

Cibus köpte nyligen 111 matvarubutiker av Coop, en jätteaffär värd nära två miljarder kronor. Nu tar nya ägaren hjälp av Newsec för att sköta den ekonomiska förvaltningen för de svenska investeringarna.


AJ

Andreas Jennische

andreas.jennische@fastighetsnytt.se


Det var den 5 mars som det blev klart att Cibus Nordic, en av de ledande aktörerna i Norden inom livsmedels- och dagligvarufastigheter, köper 111 matvarubutiker med ett fastighetsvärde om cirka 1,9 miljarder kronor av Coop. 

Affären innebär att bolaget etablerar sig på den svenska marknaden efter att tidigare inte verkat närmare än i Finland. 

Läs även: Cibus tar steget in i Sverige – miljardköper av Coop 

Cibus ger nu i uppdrag åt Newsec att sköta bolagets ekonomiska förvaltning för de svenska investeringarna. Newsec valdes efter att Cibus jämfört olika anbud.

– Det är oerhört roligt att få möjlighet att samarbeta med Cibus, en intressant aktör som har fina resultat från sin finska verksamhet och nu gör sitt första avtryck i Sverige. Cibus vill växa och där har vi möjlighet att möta deras behov med vårt landsöverskridande erbjudande, säger Mattias Johansson, Head of Newsec Property Asset Management i Sverige i ett pressmeddelande.

Sverker Källgården, vd på Cibus Nordic, säger i en kommenterar att det varit viktigt för bolaget att hitta en samarbetspartner som har möjlighet att skala upp sin verksamhet och följa med i Cibus expansion.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev