Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

Länsförsäkringars fastighetsfond förvaltas nu internt

Publicerad: 17 november 2016, 12:49

Peter Norhammar på Business Arena 2014.

Foto: Sigurdur J Ólafsson.

Länsförsäkringar som via sin fastighetsfond är en av de största institutionella spelarna, om inte den största, på börsen när det gäller fastighetsaktier, har valt att ta hem förvaltningen av fonden som hittills förvaltats av Alfred Berg Fondkommission.


Ämnen i artikeln:

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar som via sin fastighetsfond är en av de största institutionella spelarna, om inte den största, på börsen när det gäller fastighetsaktier, har valt att ta hem förvaltningen av fonden som hittills förvaltats av Alfred Berg Fondkommission. I detta syfte har man som tidigare meddelats marknaden rekryterat fondens förvaltare Peter Norhammar från Alfred Berg. Han tillträdde i månadsskiftet oktober/november.

För drygt ett år sedan sammanställde Fastighetsnytt Länsförsäkringar Fastighetsfonds innehav i svenska fastighetsbolag och konstaterade att man då ägde fastighetsaktier värda cirka 10,7 miljarder kronor. Vidare är fonden konsekvent en av de största institutionella ägarna i nästan alla bolag och är representerade i valberedningar.

Jesper Bonnevier, vice vd för Länsförsäkringar Fondförvaltning, skriver i ett mail till Fastighetsnytt att Länsförsäkringar håller på och bygger ett eget förvaltningsteam för sina fonder där Norhammar ingår.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Länsförsäkringar

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News