Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

Kundupplevelse i fokus när Eric Johansson växlar upp på Newsec

Publicerad: 5 maj 2022, 04:55

Nya tekniska lösningar och hållbarhet står i fokus när Eric Johansson sadlar om till Newsecs nya Nordenchef.

Foto: Jenny Lagerqvist

Eric Johansson blir ny Nordenchef för Newsecs förvaltningsverksamhet, samtidigt som han fortsätter i sin tidigare roll som Sverigechef.
– Mitt primära fokusområde blir så klart att stötta organisationen och att rulla ut nya lösningar, exempelvis vårt tekniska erbjudande inom Newsec digital accelerator, säger han till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Fem frågorNewsec

Hej, Eric Johansson! Du får du nu ansvar över hela Norden – vad blir skillnaden från att tidigare ha fokuserat på Sverige till att nu gå över landsgränserna?

– Skillnaden är så klart att det är större och fler marknader. Men det vi ska göra i Norden är egentligen samma sak som vi gjort i Sverige. Vi har arbetat med att digitalisera leveransen och med att förvärva bolag för att skapa kundvärde. 

– Vi har bland annat vår digitala plattform Newsec online som vi rullat ut i Sverige. Vi har fått med oss massa erfarenheter därifrån för att också rulla ut den på ett effektivt sätt i andra länder. Och hitta ännu bättre lösningar som passar kunder och sedan ta med mig de erfarenheterna från Sverige.

Vad finns det för fördelar med att nu ha en överblick över hela Norden?

– Många av våra kunder jobbar på nordisk basis, och vi känner att vi kan vara med och hjälpa kunder ännu mer att harmonisera leveranser men också föreslå lösningar som man hittar i ett land och sedan kan kan ta med sig till ett annat. Det finns mycket fördelar på kundsidan men även på vår egen sida för att dela Best practice.

Vilket blir ditt primära fokusområde?

– Mitt primära fokusområde blir så klart att stötta organisationen och att rulla ut nya lösningar, exempelvis vårt tekniska erbjudande inom Newsec digital accelerator. Det är vår satsning för att utforska nya affärsmodeller och tjänster för att driva utveckling av den digitala fastigheten åt såväl Newsecs befintliga kunder som nya. Jag blir länken för att knyta ihop den typen av lösningar som vi arbetar på inom proptech över landsgränserna till våra kunder.

– Med plattformen Newsec online och Newsec digital accelerator vill vi ta leveransen och kundupplevelsen till en ny nivå. 

Du vill stärka Newsecs helhetserbjudande där hållbarhet står i fokus. Kan du ge exempel vad det handlar om?

– Hållbarhetsdelen är ett jätteviktigt område hos våra kunder och vi kommer med en lösning där Newsec online kan erbjuda en enkel inloggning för att kunna jobba ännu mer med hållbarhetsfrågan. Vi tycker att det är viktigt att vara i framkant och driva de här frågorna inom branschen.

Hur viktigt är det att hänga med i den tekniska utvecklingen och har ni ambitionen att leda den vägen inom förvaltningsbranschen?

– Att hänga med och leda utvecklingen generellt är viktigt för oss för det är vad våra kunder kräver av oss. Det är grunden för vår existens att hela tiden utveckla leveransen.

– Det gäller även den tekniska lösningen och vi har ambitionen att ligga i framkant när det gäller utvecklingen generellt vad gäller hållbarhet och tekniska lösningar. En annan sak vi vill befästa är att vara på framkant på kundsidan, men också gentemot våra medarbetare och kolleger. Vi vill fortsatt vara den mest attraktiva arbetsgivaren.

 

Veronika Åström

Reporter

veronika.astrom@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Fem frågorNewsec

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.