Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

KTH får professur i fastighetsförvaltning

Publicerad: 4 september 2013, 12:31

Hans Lind.

Det är nu klart att KTH har fått finansiering för att inrätta landets första professur i fastighetsförvaltning.


Ämnen i artikeln:

Hans LindKTH

Det är nu klart att KTH har fått finansiering för att inrätta landets första professur i fastighetsförvaltning.  Enligt Hans Lind, som är professor i fastighetsekonomi på KTH, är en bidragande orsak att KTH:s ledning värderar hållbarhetsfrågan högt.

Ska man tolka beskedet som att branschen har visat intresse för ämnet och bidragit med den finansiering ni behövde?
Branschen har visat stort intresse men KTH centralt har också betonat att det är viktigt att vi kan tillsätta en professur inom detta område, inte minst för att det finns kopplingar till övergripande hållbarhetsfrågor. Rent formellt är det en professur där KTH och branschen delar på finansiering och det handlar därmed om en “vanlig” ordinarie professur som inte är tidsbegränsad.

Vad är nästa steg i processen när det gäller professuren?
Nästa steg är att göra en formell ämnesbeskrivning och när den är godkänd av KTH så kommer professuren att annonseras ut på vanligt sätt.

Finns det tänkbara kandidater till befattningen som professor i fastighetsförvaltning på KTH?
Vi har naturligtvis tidigt i processen pratat med personer som vi tror skulle vara lämpliga. Vi vet att det finns lämpliga personer som är intresserade av att söka och som vi bedömer att företagen kommer att bli mycket nöjda med, men självklart kan vi inte gå ut med några namn. Dessutom kan det ju komma ansökningar från duktiga och lämpliga personer som vi inte känner till. Vår bedömning är dock att det inte kommer att vara någon från KTH och att både kompetens och kontaktnät därmed kan breddas.

Daniel Bergstrand

Ämnen i artikeln:

Hans LindKTH

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.