Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Förvaltning

Jernhusen ökar förvaltningsresultatet

Publicerad: 4 Februari 2015, 08:14

Jernhusen redovisar ett driftöverskott om 119,8 miljoner kronor för fjärde kvartalet vilket är en marginell tillbakagång jämfört med motsvarande kvartal ifjol då driftöverskottet hamnade på 120,7 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Överskottsgraden sjunker rejält, från redan låga 43,1 procent till 39,1 procent, detta trots att intäkterna ökar men det i sin tur motverkas av ökade driftkostnader, ökade underhållskostnader och ökade kostnader för fastighetsadministration.

Kvartalets förvaltningsresultat hamnar på 77,8 miljoner kronor och ökar med 5,1 miljoner kronor vilket enbart förklaras av det mer gynnsamma ränteläget. Värdeförändringar i fastighetsbeståndet är positivia om 189 miljoner kronor, vilket dock är betydligt mindre än ifjol då värdeförändringarna hamnade på 324,3 miljoner, och vad gäller derivaten så stiger undervärdena i Jernhusens derivatportfölj rejält, den negativa resultatseffekten blir 90,9 miljoner kronor för kvartalet, jämfört med 6,6 miljoner ifjol. Summa summarum gör Jernhusen en vinst före skatt på 176,7 miljoner kronor, jämfört med 381,4 miljoner ifjol och skillnaden förklaras av värdeförändringarna men det positiva är att förvaltningen har blivit mer lönsam.

Jernhusens balansräkning växte under året som gott, med 857 miljoner kronor till 12,8 miljarder. Det egna kapitalet ökade med 289,1 miljoner och soliditeten minskade således marginellt med 0,5 procentenheter till 41,2 procent.

Ladda hem Jernhusens bokslutskommuniké här.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.