lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Förvaltning

Han startar branschorganisation för proptech-aktörer

Publicerad: 14 maj 2020, 13:58

Roger Tofft hoppas att nya organisationen Proptech Sweden ska ge svenska proptech-bolag bättre chanser att lyckas. Foto: Proptech Sweden

Baserad i London men aktiv i Sverige. Skåningen Roger Tofft ligger bakom den nya branschorganisation som ska hjälpa proptech-segmentet att växa i Sverige och sedan vidare ut i världen.

Ämnen i artikeln:

Proptech

AJ


Roger Tofft har en bakgrund inom den entreprenöriella tech-världen och har till exempel varit med och lanserat laddstationer i svenska gallerior. Han var också starkt bidragande till att Wilhelm vann pris för Sydsveriges smartaste fastighet 2016, där hans företag bland annat installerade accesssystem, digital skärmar/boxar och en app för hyresgästtjänster.

Läs även: Nytt samarbete ska skynda på utvecklingen av ”smarta fastigheter” 

Nu har han siktet inställt på att pumpa in mer kraft i den svenska proptech-marknaden genom PropTech Sweden, en nystartad branschorganisation där alla som utvecklar eller vill använda digitala fastighetstjänster är välkomna att vara med.

– Sverige är ett innovationsland och vi har bra proptech-bolag, men många beskriver att det är svårt att hitta finansiering. Vi ska vara den förlängda armen internationellt och nationellt när det kommer till de här bitarna, säger Roger Tofft till Fastighetsnytt, vd och initiativtagare till PropTech Sweden.

Ska koppla ihop investerare och nya bolag

Ett konkret sätt att försöka få in mer pengar till proptech-bolag i Sverige är ett webbinarium som går av stapeln kommande vecka och leds av Dirk Paelinck. Han är grundare av The European PropTech Network som är på jakt efter nya bolag att koppla ihop med EU-kommissionens investeringsprogram Escalar.

– Vi hjälper helt enkelt startup-bolag som sysslar med proptech att bli antagna till Escalar, säger Roger Tofft.

Ett annat initiativ som PropTech Sweden kommer att driva är ett så kallat bootcamp med Svenska Handelskammaren i Storbritannien och Business Sweden där ett antal bolag får möjlighet att träffa potentiella kunder i England.

Vi ska matcha kostymnissarna med de här killarna och tjejerna i t-shirt.

Mycket handlar enligt Roger Tofft om att skapa nätverk och sprida branschkunskap.

– Många av de som skapar proptech-bolag har inte lång erfarenhet av fastighetsbranschen. Vi ska matcha kostymnissarna med de här killarna och tjejerna i  t-shirt, säger Roger Tofft.

Ett par stora fastighetsaktörer är med 

Organisationen är nystartad och fortfarande relativt okänd men antalet medlemmar ökar varje vecka. 

– Vi räknar med att ha 50-60 medlemmar i slutet av året. Vi har fått in ett par av de stora aktörerna också, vilka det är kommer vi att gå ut med först om ett tag. 

Åtta personer utgör expertpanel

PropTech Sweden har också knutit en namnkunnig expertpanel till sig som ska bistå medlemsföretagen med kunskap och råd. Panelen går under namnet  Brightest Mind of PropTech och består av:

 

• Amanda Borneke - hållbarhet. 

 

• Erik Linton - entreprenörskap och smarta fastigheter. 

 

• Margareta Boström – kundbeteende, trender och affärsutveckling. 

 

• Jasmin Yaya – growth marketing och dataanalys. 

 

• Sergey Kazachenko - investerarförståelse och strategisk rådgivning. 

 

• Michael Thydell – BIM och digitalisering. 

 

• Nicolas Waern - smarta städer och fastigheter.

 

• Anders Torell - entreprenörskap och investeringar.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev