fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Förvaltning

Explosion orsakade värre skador på fastighet än befarat

Publicerad: 29 september 2021, 14:05

Polisen på plats med tekniker dagen efter den stora explosionen tidigt på tisdagsmorgonen i ett flerfamiljshus på Övre Husargatan i Annedal, centrala Göteborg. Foto: Adam Ihse/TT

Skadorna på hyreshuset i centrala Göteborg är värre än befarat efter tisdagsmorgonens explosion. Räddningstjänsten har placerat en tvärbalk för att undvika ras vid en entré och det är fortfarande oklart om huset kan räddas eller inte.

Ämnen i artikeln:

Ernst Rosén FastigheterGöteborg

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


På onsdagen höll representanter från räddningstjänsten, polisen, Göteborgs stad, Annedalskyrkan, försäkringsbolag, restvärdesledare och fastighetsbolaget Ernst Rosén ett nytt informationsmöte i Saronkyrkan för cirka 200 närvarande om explosionen på Övre Husargatan i Annedal, Göteborg. 

Läs även: Fastighetsägarna: ”Ingen krisplan men vi följer utvecklingen” 

Beskedet var att skadorna på huset är värre än befarat med sprickor och risk för ras vid en entré. Det är oklart om lägenheterna blir beboeliga igen eller inte, men en del boende har åtminstone tillåtits hämta sina ägodelar i bostäderna. 

Fastighetsägaren Ernst Rosén håller som bäst på att skapa sig en bild av vilka konsekvenserna av skadorna blir. 

– Vi är väldigt ledsna och starkt berörda av händelsen och hur det drabbat våra hyresgäster och andra i området. Det viktigaste för oss är våra hyresgästers trygghet och vi arbetar nu för fullt för att se till att de får tillbaka den, kommenterar bolagets vd Linda Pettersson. 

Läs även: Fastighetsägaren efter explosionen: ”Man blir så förbannad” 

Parallellt har bolaget börjat titta på hur man ska arbeta med händelsen framåt, samtidigt som boende hänvisas till hemförsäkringsbolag. Totalt evakuerades boende från 140 lägenheter efter explosionen. De har ännu inte kunnat återvända till sina hem utan har fått tillbringa natten på hotell och liknande.

– Vi har jobbat i den akuta fasen med att se till att människor har tak över huvudet de närmaste dagarna, säger Pettersson. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev