Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

Castellum nära målet om fossilfri energi

Publicerad: 21 oktober 2020, 13:18

Mässhallen i Malmö, en av Castellums fastigheter.

Foto: Castellum

Castellum har de tre sista procenten kvar innan de uppnår målet om att ha fossilfri energi i alla fastigheter.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum, räknar med att nå 100 procent inom 2-3 år om bolaget tillgodoräknar sig den egna produktionen från solceller, skriver Castellum i ett pressmeddelande.

Läs även: Kungsleden om nya hållbarhetsmålet att vara klimatpositiva till 2035: ”Ökad digitalisering en viktig del”

Castellum satsar hårt på solceller och har i Göteborg en av Europas största solcellsanläggningar på tak. Det är på Hisingen Logistikpark där Castellums hyresgäst Jollyroom har sina nya lokaler. Anläggningen på taket är 30 000 kvadratmeter stor (eller cirka 5 fotbollsplaner) och producerar energi som motsvarar årsbehovet av el för hela 660 villor.

Läs även: AL investerar i solceller

”I år har vi startat 14 större solcellsanläggningar och till 2025 ska vi ha byggt minst 100 större solcellsanläggningar. Satsningen på sol samordnas i vårt solcellsprogram som går under namnet ”100 på sol”, säger Filip Elland i ett pressmeddelande.

Andra åtgärder som Castellum vidtar för att nå 100 procent fossilfri energianvändning är att gå över till förnybar fjärrvärme för uppvärmning, och inköp av el från vatten- och vindkraft. 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.