torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Förvaltning

Beskedet: Naturhistoriska får hyresanstånd

Publicerad: 8 september 2023, 12:16

Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Foto: Anders Fredriksen

Naturhistoriska riksmuseet har beviljats anstånd med hyresinbetalningen till Statens fastighetsverk. Det meddelar regeringen.

Ämnen i artikeln:

SvepetStatens FastighetsverkStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Bakgrunden är det akuta reparationsbehovet som tvingade museet att stänga helt för besökare i förra veckan. Regeringen skriver i ett pressmeddelande att beslutet fattats för att "underlätta för museet och värna dess övriga verksamhet".

Läs mer: Efter SFV-kritiken – nu utreds tredje hyresmodell

Anstånd med hyran för Naturhistoriska riksmuseet görs möjlig genom att regeringen ändrar i regleringsbrevet för Statens fastighetsverk för återstoden av 2023. Anståndet gäller för den period som museet helt eller delvis tvingas hålla stängt till följd av det akuta reparationsbehovet.

– Vi kommer säkerställa att Naturhistoriska riksmuseets verksamhet inte påverkas negativt av intäktsbortfallet som följer av det reparationsbehov som nu uppkommit, säger finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) i en kommentar.

Vidare planerar regeringen att återkomma med en ekonomisk proposition med ett förslag som syftar till att säkra att verksamheten inte påverkas av det intäktsbortfall som reparationsbehovet medför.

Naturhistoriska har också fått en höjning av anslagskrediten, skriver regeringen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev