Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

Batljan köper förvaltningsbolag

Publicerad: 26 mars 2018, 08:57

Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, startar en egen förvaltningsorganisation genom att köpa samtliga aktier i Hestia Sambygg och därmed ta över bolaget.


Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB Fastigheter

SBBs förvaltning har sedan bolaget grundades bedrivits av just Hestia.

Förvärvet sker genom att SBB förvärvar 49 procent av aktierna i Hestia Sambygg AB från Ilija Batljan Invest AB för 1 krona samt 51 procent av aktierna i Hestia Sambygg AB från Kybele för 20 miljoner plus kontrakterad ersättning för ekonomisk förvaltning inkluderande andra kvartalet 2018.

– SBB har efter snabb tillväxt etablerat en stark position, med fokus på konsolidering. Vi tar nu över en väl fungerande förvaltningsorganisation och bygger därmed upp denna kompetens och funktion internt i bolaget. Tillsammans med viktiga rekryteringar av Lars Thagesson och Jonny Göthberg bidrar detta till att bygga Nordens största aktör med fokus på samhällsfastigheter, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

I samband med affären ersätter Jonny Göthberg Stefan Björkqvist i rollen som förvaltningschef. Huvudansvarig för förvaltning i koncernledningen är Lars Thagesson, vice VD och COO.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.