fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Förvaltning

Balder etablerar förvaltning i Finland – och tillsätter vd

Publicerad: 24 maj 2023, 07:02

Balder öppnar förvaltningsorganisation i Finland.

Foto: Teresa Ahola

Balder startar en egen förvaltningsorganisation i Finland. Juha Lehtonen tillsätts samtidigt som bolagets vd i vårt östra grannland.

Ämnen i artikeln:

SvepetBalder FastigheterSerena Properties

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är de fastigheter som Balder äger genom Serena Properties AB, ett bolag som Balder äger till 99 procent, som omfattas av den nya förvaltningsorganisationen. Det rör sig om totalt 66 kommersiella fastigheter inom handel, kontor och hotell. Den nya organisationen beräknas vara på plats till hösten 2023.

Bakgrunden till beslutet är att Balder ökat sitt bestånd i Finland de senaste åren och en egen organisation bedöms kunna bidra till att "mer effektivt och sammanhållet förvalta bolagets helägda fastigheter" som det heter i ett pressmeddelande.

Läs också: Utmaningar i krigets spår – experterna om finska fastighetsmarknaden 2023

– En viktig del av Balders hjärta och själ är att sköta sin fastighetsförvaltning internt för att bättre kunna möta våra hyresgästers behov. Att vi nu har möjlighet att även bygga upp en egen fastighetsförvaltningsorganisation i Finland är mycket tillfredsställande, säger Sharam Rahi, vice vd för Balder, i en kommentar.

Samtidigt har Balder utsett Juha Lehtonen till vd för bolagets finska verksamhet. Han har sedan 2014 förvaltat Balders finska portfölj genom ett eget bolag men anställs nu alltså direkt av företaget.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev