Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Förvaltning

ALM och Corem bildar gemensamt bolag - siktar mot börsen

Publicerad: 23 november 2021, 16:01

Foto: ALM Equity

ALM Equity och Corem har tecknat en avsiktsförklaring med syfte att skapa ett gemensamt förvaltningsbolag.


Ämnen i artikeln:

ALM EquityCorem Property Group

De båda bolaget utvärderar nu möjligheten att skapa ett gemensamt förvaltningsbolag vars syfte är att utveckla hyresbostäder för egen förvaltning. Den initiala byggrättsportföljen omfattar totalt cirka 24 000 bostäder i Stockholmsområdet och Mälardalen.

– Vi har arbetat intensivt med att bygga upp en ny förvaltningsaffär runt våra byggrätter. Vi är glada att tillsammans med Corem kunna skapa ett gemensamt bolag som kan bli en av Sveriges största bostadsförvaltare på sikt, säger Joakim Alm, vd på ALM Equity, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: LISTA: 40 politiska åtgärder som gör bostadsbyggandet hållbart

Strukturen för det gemensamma bolaget kommer utarbetas under den kommande månaden och planen är att presentera detaljerna innan årsskiftet 2021. Avsikten är att notera det nya bolaget på Stockholmsbörsen under 2022 för att skapa en kapitalstruktur som möjliggör bolagets expansion. 

– Vi ser att det finns stor potential i våra byggrätter vad gäller utveckling av hyresbostäder. Att skapa ett bolag dedikerat till den utvecklingen synliggör de värden som finns och genom samarbetet med ALM Equity ökas potentialen ytterligare. För Corems del lyfter vi samtidigt fokus på kommersiella fastigheter och tar fortsatta steg avseende investment grade, säger Eva Landén, vd på Corem, i ett pressmeddelande. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.