Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Förvaltning

Akelius förvaltningsresultat stiger avsevärt

Publicerad: 28 Augusti 2014, 13:10

Akelius Residential redovisar ett driftnetto på 503 miljoner kronor för årets andra kvartal, en ökning med 75 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal ifjol och då hyresintäkerna ökat med 114 miljoner kronor steg överskottsgraden med 1,3 procentenheter till 57,2 procent. Förvaltningsresultatet stiger med imponerande 65,5 procent till 187 miljoner kronor för kvartalet.


Ämnen i artikeln:

Akelius Fastigheter

På grund av bolagets omfattande renoveringsprogram ökar förvaltningsfastigheternas värde i vanligt ordning mycket under kvartalet men på grund av att man har orealiserade undervärden i sin derivatportfölj så sjunker resultat före skatt 858 miljoner kronor till 422 miljoner.

Koncernens samlade tillgångar uppgick vid halvårsskiftet till 52,5 miljarder kronor, varav eget kapital var 19 miljarder och soliditeten således 36,2 procent. Belåningsgraden ligger på måttliga 54,8 procent men räntetäckningen är ganska låg, 1,5 procent. Allt som allt är Akelius dock ett solitt bolag med en klar affärsmodell som verkar fungera bra.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Akelius Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.