lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Ytterligare satsning i Botkyrka

Publicerad: 12 juni 2017, 11:43

Förslag på hur en sänkt Albyväg skulle kunna se ut i framtiden. Bild: Botkyrkabyggen.

Utvecklingen i Alby, Botkyrka, har de senaste åren varit omfattande. Nu tas nästa steg i utvecklingen, när ännu en detaljplan för området går ut på samråd.

Ämnen i artikeln:

BotkyrkabyggenBotkyrkaBotkyrka kommun

De senaste åren har många stora projekt antagits i Botkyrka, bland annat exploateringen av Albyberget där Titania bygger elva punkthus med nästan 700 bostäder.

Den nya detaljplanen innehåller planer för att “ytterligare förstärka Alby som en kreativ och dynamisk stadsdel med stark attraktionskraft” enligt kommunen. Den innefattar bland annat möjligheten att bygga bostadshus med sammanlagt ett 100-tal lägenheter samt ett nytt stadsdelstorg.

– Det är glädjande att vi nu tar ytterligare ett stort steg i förnyelsen av Alby. Utvecklingen av våra stadsdelar är en mycket viktig del i bygget av nya Botkyrka, som inom fyra år innebär 4 000 nya bostäder, nya hem, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

– Det här är ett viktigt steg för att kunna utveckla Alby Centrum. De kvaliteter Alby redan har i kombination med de som tillkommer framöver tror jag kommer att attrahera en stor variation av människor, säger Botkyrkabyggens vd, Chris Österlund.

Detaljplanen beräknas vara klar i maj nästa år och därefter kan bygget komma igång.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev