torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Yrkesintroduktionsavtal färdigt för fastighetsbranschen

Publicerad: 26 februari 2014, 14:50

Ett Yrkesintroduktionsavtal för fastighetsbranschen har slutits mellan Fastigo, Almega Fastighetsarbetsgivarna, KFO och Fastighetsanställdas Förbund, samt Fastigo och Svenska Kommunalarbetarförbundet.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsbranschens UtbildningsnämndFastigo

Syftet med avtalet är att underlätta övergången mellan utbildning och arbete för ungdomar. Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) har fått 1 miljon kronor från Arbetsmarknadsdepartementet för att sjösätta avtalet.

Avtalet syftar till att ge ungdomar upp till 24 år utan relevant yrkeserfarenhet inom branschen möjlighet till både utbildning och yrkeserfarenhet i fastighetsbranschen. Detta inom ramen för en provanställning på mellan 6-12 månader. Anställningen ska innehålla utbildning motsvarande minst 25 procent av arbetstiden. Viss ersättning för Yrkesintroduktionsanställning går att söka från Arbetsförmedlingen.

FU har fått i uppdrag att genomföra informationsinsatser om avtalet i branschen under 2014 och har fått 1 miljon kronor från Arbetsmarknadsdepartementet för att sjösätta avtalet. Projektledare som ska arbeta med Yrkesintroduktionsavtalet börjar den 1 april 2014.

– Många ungdomar har låg kännedom om fastighetsbranschen. Det här avtalet ger en fantastisk möjlighet att locka unga människor till att upptäcka- och vilja jobba i branschen, säger Madeleine Rietschel, verksamhetschef på FU.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev