Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Willhem och Framtiden i bytesaffär

Publicerad: 15 maj 2017, 11:09

Fastigheten som Bostadsbolaget köper.

Foto: Bostadsbolaget.

Willhem köper ett av allmännyttiga Bostadsbolagets hus i Södra Biskopsgården och två av Poseidons fastigheter i Bjurslätt – och överlåter en fastighet i Norra Biskopsgården till samma bolag.


Ämnen i artikeln:

Framtiden förvaltningGöteborgBostadsbolaget GöteborgWillhem BostadPoseidon Bostad

Willhem köper ett av allmännyttiga Bostadsbolagets hus i Södra Biskopsgården och två av Poseidons fastigheter i Bjurslätt – och överlåter en fastighet i Norra Biskopsgården till samma bolag. Syftet är att skapa mer samlade förvaltningsområden för båda bolagen.

Det var i höstas som Bostadsbolaget vid ett styrelsemöte beslutade att gå vidare med planerna. Den första affären gäller Willhems hus i Norra Biskopsgården med 140 lägenheter, och Bostadsbolagets i Södra Biskopsgården, med 80 lägenheter.

Men för att både Framtidenkoncernen och Willhem ska behålla storleken på sina bestånd omfattar förvärvet nu även två av Poseidons fastigheter, vid Bjurslätts Torg sam Gamla Björlandavägen.

– Vi ser mycket positivt på den här affären eftersom den gynnar vår verksamhet i Södra Biskopsgården, där vi nu får en koncentrerad och mer effektiv förvaltning, säger Willhems vd Mikael Granath. Samtidigt växer vi på Hisingen, vilket ligger helt i linje med vår strategi.

Affären är villkorad av godkännande i Göteborgs kommunstyrelse och slutligen kommunfullmäktige. Överlåtelsen sker som tidigast november 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.