Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Willhem i handslag med Volvo och Business Region Göteborg för Biskopsgården

Publicerad: 6 september 2022, 05:28

Biskopsgården i Göteborg – av polisen klassat som ett särskilt utsatt område.

Foto: Willhem

Med ett gemensamt handslag vill Volvokoncernen, Framtidenkoncernen, Willhem och Business Region Göteborg vara med och bidra till utvecklingen i Biskopsgården i Göteborg, det skriver Willhem i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Willhem BostadGöteborgSocial hållbarhetSvepet

Målet är att Biskopsgården inte längre ska klassas som ett särskilt utsatt område, utan i stället präglas av framtidstro och entreprenörskap. 

Framtidenkoncernens strategi för utvecklingsområden 2020–2030 har som mål att inget område i Göteborg ska finnas på polisens lista över särskilt utsatta redan till 2025. 

Läs mer: Fulhöjningar och gråstenar – Ola Serneke i stor intervju 

– Baserat på erfarenheter från Gårdsten vet vi att en sådan förflyttning är möjlig. Och tillsammans med många aktörer, både privata och offentliga, kan den kraft skapas som behövs för att kunna genomföra denna förändring, kommenterar Terje Johansson, vd och koncernchef, Framtiden. 

Ett liknande samarbete inleddes 2021 i Tynnered mellan Framtidenkoncernen, Stena Fastigheter och Volvo Cars. 

Handslaget för Biskopsgården ska redan till 2025 resultera i:

Ytterligare 110 elever når behörighet till gymnasiet. 

650 långsiktiga arbetstillfällen och ökad anställningsbarhet. 

1 700 feriejobb. 

125 nya etablerade företag. 

Lokala insatser. 

Samarbetet startar under hösten 2022. Målen innefattar bland annat att fler har egen försörjning, fler som slutar grundskolan med gymnasiebehörighet och att antalet feriearbeten blir ännu fler för att ge ungdomar en första kontakt med arbetsmarknaden: 

Sandra Finér, fabrikschef Volvo Lastvagnar Tuvefabriken:
– Vi ser mångfald som en framgångsfaktor och vi behöver en rekryteringsbas från alla delar av samhället. Det känns extra viktigt att vara en aktiv aktör i området där vi verkar, på Hisingen i hjärtat av Volvo. 

Läs mer: Skandia förvärvar 15 000 kvm bostäder intill Backaplan 

Willhem vill också bidra med jobb – Mikael Granat, vd:
– Vi har stor erfarenhet av bostadsförvaltning, bland annat i utsatta områden, och erbjuder sedan länge sommarjobb som Minibovärdar på våra orter. Vi vet hur viktigt det är att få den där första arbetslivserfarenheten som kan vara det första steget till ett framtida jobb. I Biskopsgården finns mycket positiv kraft. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.