Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Willhem bygger på en av de sista centrala tomterna i Jönköping

Publicerad: 10 november 2022, 06:23

Bild 1/2  Foto: Willhem

I hård konkurrens med flera av de största byggherrarna och totalt ett 30-tal aktörer, vann bostadsbolaget Willhem, tillsammans med arkitektbyrån OKK+, markanvisningen för en av de sista obebyggda tomterna i centrala Jönköping.

Ämnen i artikeln:

SvepetWillhem BostadJönköping

R

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se


Markanvisningen som Willhem vunnit, är en 2 000 kvadratmeter stor tomt intill Junegatan i Jönköpings absoluta centrum.

– Med sitt centrala läge, det intilliggande villaområdet och bara några hundra meter ner till Vättern, ser vi det här som ett av Jönköpings absolut mest attraktiva lägen. Vi är oerhört glada att ha fått förtroendet att utveckla det till ett modernt och attraktivt kvarter, säger Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem.

Läs mer: 70-talshotell omvandlades till hyresrätter – nu hyrs lägenheterna ut

Willhems vinnande förslag är framtaget i samarbete med den välrenommerade arkitektbyrån OKK+.

Nästa steg i projektet är att den framtagna detaljplanen ska granskas, för ett slutligt antagande till sommaren. Byggstarten är planerad till 2024 och inflyttning redan två år senare.

Husen byggs i träfasad

Totalt kommer det att byggas tre huskroppar – två, fem och sex våningar höga med utkik över Vättern – med ca 65 hyreslägenheter fördelat på 1-4 rum och kök. Husen kommer att få träfasad och så långt det är möjligt byggas med cirkulära och hållbara material, som t ex grön betong och återbrukat stål i fasadernas balkonglösningar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev