fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

White ritar studentbostäder i Göteborg

Publicerad: 4 maj 2015, 12:56

Bild: White Arkitekter

White Arkitekter har vunnit en markanvisning i Majorna, Göteborg där man planerar för 280 nya studentlägenheter.

Ämnen i artikeln:

SGS StudentbostäderWhite arkitekterGöteborg

White Arkitekter har vunnit en markanvisning i Majorna, Göteborg där man planerar för 280 nya studentlägenheter. Man planerar också för en ny förskola, uppger Göteborgs-Posten.

– För Göteborgs studenter är det bra att det blir ett så stort projekt. Det innebär ett rejält volymtillskott, säger Magnus Bonander, fastighetschef på SGS studentbostäder till GP.

I markanvisningstävlingen deltog tre arkitektkontor, som alla tog fram var sitt förslag. Det vinnande förslaget har fem sexvåningshus, och en förskola. Nu ska man arbeta fram en detaljplan, som man från SGS sida hoppas vara klar inom två år, med byggstart hösten 2017 och inflyttning ett år efter det.

– Förhoppningsvis kan det bli en av få detaljplaner i Göteborg som inte kommer att överklagas. Det finns inte så många berörda. Tvärtom borde det vara positivt för stadsdelen med ett tillskott på närmare 300 studenter, säger Magnus Bonander till GP.

De nya studentlägenheterna kommer att ligga i ett område där det redan finns en del sådana, och alldeles bredvid Västra Kyrkogården.

– Det ställer krav på att man gör det med värdighet. Man kan ju inte klämma upp vilket hus som helst, säger Jan Larsson, arkitekt på White.

Redaktionen

Källa: Göteborgs-Posten, pressmeddelande White Arkitekter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev