Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Wästbygg och Genova vinner i Uppsala

Publicerad: 14 mars 2017, 13:45

Visionsbild för området: Kjellander Sjöberg.

Wästbygg och Genova Property Group har vunnit varsin markanvisning vid Brantingsskolan i Uppsala. Totalt ska 155 nya bostäder byggas.


Ämnen i artikeln:

WästbyggUppsalaGenova Property GroupErik Pelling

Bostäderna kommer att ligga i området Sala Backe, ett område som just nu utvecklas mer än på länge.

– Sala backe är en omtyckt stadsdel och vi har länge kämpat för att få Brantingstorg och den viktiga närservice som finns där att överleva och utvecklas. Med fler bostäder skapar vi det underlag som krävs för en positiv utveckling av Brantingstorg med lokaler för butiker, restauranger och annan service, sa Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet vid pressträffen.

Wästbygg kommer att bygga 55 bostäder vid Skomakarparken som ligger vid Brantingsskolan, resten bygger Genova vid Brantingsskolans skolgård. Exploateringen möjliggörs genom att stycka av delar av Skomarkarparken, Brantingstorg och Brantingskolans skolgård.

När byggandet av de nya fastigheterna kan börja är inte klart ännu, men sannolikt blir det byggstart tidigast i slutet av 2019, enligt kommunen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.