Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Wästbygg och Concent bygger i Norrtälje

Publicerad: 24 augusti 2016, 11:30

Fastighetsbolagen Wästbygg och Concent AB har vunnit markanvisningstävlingen för kvarter 8 respektive kvarter 15 i Norrtälje Hamn. Avtalen omfattar totalt 250 lägenheter och planläggning påbörjas hösten 2016.


Ämnen i artikeln:

Arkitema ArchitectsConcentNorrtäljeTengbom ArkitekterWästbygg

Concents förslag, som tagits fram i samarbete med arkitektbyrån Tengbom, bygger på en stark förankring i platsen och den nya stadsdelens sammanhang och vision. Markanvisningen innefattar kvarter 15 med flerbostadshus med varierande höjder och arkitektur. På en yta om 9 700 kvadratmeter kommer bolaget att utveckla 95 bostadsrätter. Concent ska tillsammans med Norrtälje kommun jobba för framtagande av en ny detaljplan som beräknas bli antaget kvartal 1, 2019. Byggstarten är planerad till våren 2020 och bostäderna beräknas vara inflyttningsklara 2022.

Wästbygg Projektutveckling och Arkitema Architects gemensamma förslag Tjärleken omfattar 140 bostadsrätter och blir ett kringbyggt kvarter där lägenheterna fördelas i sammanbyggda hus med stor variation i höjd och fasadutformning. Inom kvarteret planeras också för bland annat restaurang och andra kommersiella lokaler.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.