Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Wallenstam planerar 900 nya lägenheter

Publicerad: 18 December 2013, 14:50

Nyligen beslutade avtal och genomförda fastighetsaffärer skapar möjligheter för nyproduktion av cirka 600 lägenheter i centrala Mölnlycke, 180 lägenheter vid Stallbacken intill Åby travbana i Mölndal och 150 lägenheter i Aspedalen/Aspevallen i Lerum.


Ämnen i artikeln:

GöteborgWallenstam Fastigheter

– Det här ger oss en fantastisk start på 2014 och är helt i linje med vår ambition att bidra till en god stadsutveckling. Samtidigt tillför vi någonting som verkligen behövs i Göteborgsområdet, fler bostäder, säger Thomas Dahl, vice vd på Wallenstam.

De 600 lägenheterna i centrala Mölnlycke är ett resultat av Wallenstam och Härryda kommuns nytecknade ramavtal. Som omfattar riktlinjer och förutsättningar för planläggning och nyproduktion under en femårsperiod. Avsikten är att ett exploateringsavtal ska tecknas så snart detaljplaneprocessen är klar, vilket förväntas ske under 2014. Utbyggnaden ska ske etappvis med en utbyggnad om cirka 200 lägenheter under det första året och därefter cirka 100 lägenheter per år. I planerna ingår även att Härryda kommun ska bygga en sporthall i Mölnlycke fabriker med en matcharena med drygt 1 800 sittplatser och tillhörande träningshall.

I Mölndal har Wallenstam förvärvat byggrätter av NCC i området Stallbacken Åby där en omgående byggstart är möjlig. Detaljplanen är klar och Wallenstam planerar byggstart för cirka 180 lägenheter under 2014.

I området Aspedalen/Aspevallen i centrala Lerum har Wallenstam tecknat avtal om samverkan med HSB, Skanska och Lerums kommun för att utveckla området i linje med kommunens vision 2025. Detaljplanen förväntas bli klar 2015 och en första möjlig byggstart beräknas bli under 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Wallenstam

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.