lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Wallenstam byggstartar 172 bostäder söder om Stockholm

Publicerad: 16 maj 2023, 10:59

Hans Wallenstam och Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) deltog i ceremonin.

Foto: Pressfoto

Vid Drevvikens strand i Farsta ska Wallenstam bygga 172 hyresrätter. På tisdagen förklarades byggstarten invigd under närvaro av Hans Wallenstam själv och Stockholms finansborgarråd.

Ämnen i artikeln:

SvepetWallenstam FastigheterKarin WanngårdStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I Larsboda i Farsta söder om Stockholm, längs sjön Drevvikens strand, ska Wallenstam bygga 172 hyresrätter i Kvarteret Ädellövet. Lägenheterna kommer att vara i storleksordningen ett rum och kök till tre rum och kök och fördelas på fyra huskroppar.

Kvarteret Ädellövet är i sin tur en del av ett nytt bostadsområde, Klockelund, bestående av 480 lägenheter med blandade upplåtelseformer som när allt är klart förväntas knyta ihop Larsboda och Farsta med Sköndal. Inflyttning är beräknad till hösten 2025.

Läs också: Lista: Alla nya byggprojekt i Stockholm

På tisdagen genomfördes en ceremoni för att symbolisera byggstarten för projektet, där bolagets vd Hans Wallenstam och Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) deltog. Bland annat avtäckte duon ett insektshotell i anslutning till byggarbetsplatsen.

– Jag är både glad och stolt över att tillsammans med Karin Wanngård symboliskt starta bygget av 172 nya hyresrätter i Larsboda. Det känns extra speciellt att sätta igång ett nytt hyreslägenhetsprojekt i dessa utmanande tider när så få nybyggnationer startar och när det är stor efterfrågan på hyresrätter, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam, i en kommentar.

Semrén och Månsson har ritat Kvarteret Ädellövet och entreprenör är Tornstaden.

Läs också: Avslöjar: Hon blir Stockholms nya stadsbyggnadsdirektör

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev