tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Wallenstam bygger 320 bostäder i Mölndal

Publicerad: 31 mars 2017, 04:31

Det händer mycket i Mölndal just nu, bland annat ska det gamla pappersbruket Forsåker bli bostäder. Bild: MölnDala Fastighets.

Wallenstam får en markanvisning för 230 nya, permanenta, bostäder och 90 modulbostäder i centrala Mölndal utanför Göteborg. Det beslutade staden kommunstyrelse på sitt senaste möte.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeWallenstam FastigheterMölndalGöteborg

Wallenstam får en markanvisning för 230 nya, permanenta, bostäder och 90 modulbostäder  i centrala Mölndal utanför Göteborg. Det beslutade staden kommunstyrelse på sitt senaste möte.

– Mölndal är en väldigt attraktiv kommun och behovet av bostäder är stort, vi vill och kan genom nybyggnation bidra till att lösa bostadssituationen på både kort och lång sikt och bidra aktivt i stadsutvecklingen, säger Thomas Dahl, avgående vice vd för Wallenstam.

Markanvisningen i centrala Mölndal avser en central fastighet belägen vid Åby. Av de 230 lägenheterna är 80 lägenheter hyresrätter och resterande bostadsrätter.

Fastigheten för modulbostäderna är belägen i området Södra Porten öster om E20 och avsiktsförklaringen omfattar markanvisning och ett tillfälligt bygglov på tio år. Mölndals stad kommer att hyra 60 lägenheter som en tillfällig boendelösning för nyanlända. Resterande 30 lägenheter hyrs ut på ordinarie bostadsmarknad av Wallenstam.

– Vi har en väldigt bra dialog med Mölndals kommun och ser fram emot samt hoppas kunna påbörja byggnationen så snart som möjligt för att möta det behov som finns för nya bostäder här, säger Thomas Dahl.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev