Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Wallenstam bygger 1 000 lägenheter i Uppsala

Publicerad: 30 Augusti 2012, 12:32

Västgötaspången.

Foto: Uppsala kommun

Wallenstam har undertecknat en avsiktsförklaring avseende nyproduktion av cirka 200 lägenheter per år under en femårsperiod.


Ämnen i artikeln:

UppsalaWallenstam Fastigheter

Wallenstam har undertecknat en avsiktsförklaring med Uppsala kommun avseende nyproduktion av cirka 200 lägenheter per år under en femårsperiod.

Avsiktsförklaringen är villkorad av beslut i kommunfullmäktige. Överenskommelsen innebär att Uppsala kommun ska verka för att på kommunens mark erbjuda Wallenstam tomter med byggrätter för nyproduktion av lägenheter och då främst hyresrätter.

– Vi har utvecklat bostäder sedan 1944 och ser nu fram emot att på ett konkret sätt bidra till nyproduktion av energieffektiva bostäder och hållbar stadsutveckling i Uppsala. Trots att statistiken för byggandet generellt är svag i Sverige ser vi för egen räkning ingen avmattning. Vi satsar främst på hyresrätter och har nu drygt 780 lägenheter i produktion och beräknar byggstarta ytterligare drygt 1 400 lägenheter under 2012 och 2013, säger Hans Wallenstam, vd.

Wallenstams nybyggnation ska stödja Uppsalas fortsatta utveckling som en hållbar och attraktiv stad på lång sikt. Områden som Östra Sala backe och Rosendal utgör några av flera viktiga utbyggnadsområden i avsiktsförklaringen.

– Uppsala växer med cirka 3 000-4 000 invånare per år men bostadsproduktionen hänger inte riktigt med. Därför känns det oerhört positivt att vi nu tecknat denna avsiktsförklaring med Wallenstam. Jag ser vår överenskommelse som starten på ett långt och givande samarbete framöver, säger Fredrik Ahlstedt, kommunstyrelsens ordförande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Wallenstam

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.