Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Vinst före skatt på 3,3 miljarder kronor

Publicerad: 12 februari 2014, 14:09

Akademiska Hus redovisar ett driftnetto på 785 miljoner kronor för fjolårets fjärde kvartal vilket jämfört med motsvarande kvartal 2012 är en försämring med 38 miljoner, det trots att intäkterna ökade med 20 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Den största orsaken till det försämrade driftnettot är posten övriga förvaltningskostnaden som blev hela 58 miljoner kronor dyrare och hamnade på 119 miljoner kronor för kvartalet.

Trots det blev resultat före finansiella poster betydligt bättre än ifjol, mest beroende på att fastigheterna värdering utvecklades i positiv riktning och före skatt gjorde man en vinst på 384 miljoner kronor för kvartalet jämfört med 139 miljoner ifjol. För helåret hamnar vinst före skatt på 3,3 miljarder kronor jämfört med 2,5 miljarder ifjol.

Koncernens samlade tillgångar uppgick vid årskiftet till 63,3 miljarder kronor och det egna kapitalet till 29,6 miljarder vilket innebär att soliditeten är 46,8 procent. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 3 060 miljoner kronor över helåret.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.