Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Vinner markanvisningstävling i Tullinge

Publicerad: 3 mars 2015, 10:03

Solskensvägen, Tullinge. Bild: Arkitema Architects.

Kommunstyrelsen i Botkyrka utsåg Wästbygg till vinnare i den markanvisningstävling för ungdomslägenheter som varit utlyst.


Ämnen i artikeln:

TullingeWästbygg

Wästbyggs förslag innehåller 124 lägenheter och ska byggas i ett parkområde på Solskensvägen i Tullinge. Området ska även fortsättningsvis kunna användas för rekreation, varför en viktig faktor är att bostäderna ska smälta väl in i omgivningen och att tillgängligheten till parken behålls. Den nya detaljplanen beräknas antas under 2016 och byggstart kan då ske under 2017 med inflyttning cirka ett år senare.

– Det känns jätteroligt att vi nu kommit ett steg närmare så många nya ungdomslägenheter i Tullinge. Behovet av bostäder med rimlig hyresnivå för ungdomar är skriande högt. Läget nära Södertörns Högskola i Flemingsberg gör att Solskensvägen lämpar sig särskilt bra för just ungdomsbostäder, säger Gabriel Melki (S), ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Lägenheterna på Solskensvägen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad med betyget Silver.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Wästbygg

Ämnen i artikeln:

TullingeWästbygg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.