torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Vinner för kompakta bostäder

Publicerad: 23 juni 2015, 11:23

Studentbostäderna Bokompakt, ett utvecklingsprojekt av AF Bostäder i Lund, tilldelas Skåne Solar Ward för årets solcellsanläggning. Bland annat motiveras det med att projektet har ett starkt symbolvärde för kundgruppen, det vill säga studenterna vid Lunds universitet, och deras begränsade ekonomi.

Ämnen i artikeln:

AF BostäderLund

– Avsikten är att skapa ett underlag för framtida ställnings­taganden. Ett möjligt resultat av projektet är att det, med eller utan modifieringar, går att utveckla kompaktbostäder av detta slag med god funktion och trivsel och att det kan aktualisera vissa regellättnader för byggande av studentbos­täder, säger Henrik Krantz, VD på AF Bostäder.

Bokompakt färdigställdes 2014 och är 22 studentbostäder där varje student har cirka 10 kvadratmeter. AF Bostäder beviljades dispens från byggreglerna för att genomföra projektet.

– Energianvändning har redan från början varit en prioriterad del av projektet Bokompakt. Solpanelerna och andra lösningar gör att Bokompakt i princip är självförsörjande när det gäller energi, säger Magnus Cederberg, fastighetsutvecklingschef på AF Bostäder.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande AF Bostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev