Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Vinner centrumtävling i Sundbyberg

Publicerad: 12 september 2017, 10:16

Bild: Arkitema Architects.

Folkhem står som vinnare i tävlingen om att utveckla nya Örs centrum i Sundbyberg. Totalt ska 210 nya bostäder byggas, ritade av Arkitema Architects.


Ämnen i artikeln:

Sundbyberg

Folkhem står som vinnare i tävlingen om att utveckla nya Örs centrum i Sundbyberg. Totalt ska cirka 210 nya bostäder byggas, ritade av Arkitema Architects.

Det var på måndagens sammanträde i kommunstyrelsen som det stod klart att Folkhem vunnit tävlingen, den första som avgörs när Sundbyberg ska sälja och utveckla tre av sina stadsdelscentrum i Ör, Hallonbergen och Rissne.

– Sundbyberg är glödhett för nya investeringar. Prestigefulla utnämningar gör att intresset för Örs centrum har varit mycket stort på marknaden. Vi är glada att Folkhem får förtroendet att göra den största investeringen i Ör sedan det byggdes på 60-talet, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M).

Konstruktionen i trä går i linje med den politiska majoritetens krav på ekologisk hållbarhet, och Folkhem har sedan tidigare producerat träkonstruktioner i kommunen.

– Ör är en pärla i Sundbyberg med sitt lugna läge vid det blivande naturreservatet som innefattar bland annat Golfängarna, säger Johan Storåkers, kommunalråd för Liberalerna.

Så snart som möjligt inleds nu en detaljplaneprocess. Dels ska 130 vanliga bostäder byggas, dels ett nytt äldreboende och så kallat mellanboende.

– När vi bygger mellanboendet och äldreboendet kommer det att finnas ett nära samarbete med entreprenörer inom vård och omsorg för att säkerställa kvalitet och utformning av verksamheten för våra äldre, säger Maria Bohman Kreij, ordförande i Äldrenämnden (KD).

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Sundbyberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.