måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Vill se mer bostäder för unga

Publicerad: 28 oktober 2015, 13:25

Kristdemokraterna i Stockholms stadshus presenterar i sin budget för 2016 flera förslag för ett ökat bostadsbyggande. Bland annat vill de halvera tomträttsavgälden för hyresrätter för upp till 35 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaStockholm

– Det skulle uppmuntra byggföretag att bygga mindre hyresrätter som unga har råd att bo i. Därutöver vill vi att parkeringstalet för lägenheter under 35 kvadratmeter ska vara 0,2. Det skulle sänka kostnaderna för att bygga små lägenheter samtidigt som det ger långsiktiga spelregler för byggindustrin, säger Erik Slottner (KD), gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms Stadshus.

De anser också att fler arkitekttävlingar ska utlysas, där låg hyra ska vara en avgörande faktor för utfallet.

– En sådan tävling av slutförts i Midsommarkransen. Nästa arkitekttävling bör vara att bygga ett högt hus i Kista, där minst hälften av husets yta ska vara små lägenheter. Därutöver anser vi att fler lägenheter ska reserveras åt personer under 30 år, så kallade ungdomsbostäder.

Vidare vill de genomföra en satsning på så kallade snabba hus.

– Dessa förslag presenterade vi redan före valet 2014 och är fortfarande högaktuella, inte minst mot bakgrund av att snarlika förslag har presenterats av fler partier i samband med årets budgetarbete, säger Erik Slottner (KD).

Den styrande röd/grön/rosa majoriteten i Stockholm presenterade sin budget förra veckan. Kommunfullmäktiges budgetdebatt äger rum 18–19 november.

Erik Slottner (KD), gruppledare i Stadshuset, har tidigare kritiserat majoritetens budget.

– Majoritetens bostadspolitik består mest av sifferexercis. Man höjer målen för bostadsbyggande, trots svårigheter med att uppnånuvarande ambitioner. Vad som krävs är fler konkreta åtgärder, till exempel halverade markpriser, lägre parkeringstal och fler markanvisningstävlingar för små lägenheter, skrev han då i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Kristdemokraterna

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev