Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Vill se 3 000 nya studentbostäder i Lund

Publicerad: 6 oktober 2016, 06:43

Lunds Universitets huvudbyggnad.

Foto: Wikimedia.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Lund föreslår en liknande satsning på studentbostäder som den i Göteborg och Stockholm, och lanserar projektet Lund 3000+.


Ämnen i artikeln:

LundStudentbostäderFastighetsmarknaden i Sydsverige

Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Lund föreslår en liknande satsning på studentbostäder som den i Göteborg och Stockholm, och lanserar projektet Lund 3000+.

Det är Sydsvenskan som skriver om förslaget, där partierna vill se 3 000 nya studentbostäder i staden om tio år.

Den studenttäta staden Lund är sedan länge rödlistade av Sveriges Förenade Studentkårer, då studenter inte kan räkna med en bostad under deras första termin i staden.

– Detta är en tydlig ambitionshöjning. Studenter ska känna sig trygga i att kunna säga ja till studier i Lund. Vi skickar ut en tydlig signal till byggherrar att vi är positiva till nya projekt, säger Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande till Sydsvenskan.

Studentbostadsbyggandet i Lund har dock ökat de senaste åren, och fram till 2019 ska 1 120 studentbostäder byggas.

Förslaget ska närmast diskuteras i byggnadsnämnden och tekniska nämnden.

I Stockholm och Göteborg pågår liknande projekt sedan ett par år tillbaka. Sthlm 6000+ vill se 6000 nya studentbostäder till 2017, och Göteborg 7000+ vill se 7000 studentbostäder till 2026.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.