Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Vill bygga två höghus i Borås

Publicerad: 27 november 2015, 14:04

Husen vid Hulta torg. Bild: Bostäder i Borås.

Bostäder i Borås, som för en tid sedan sålde stora delar av sitt bestånd till Victoria Park, ska använda pengarna bland annat för att utveckla Hulta torg. Bland annat vill man bygga två höghus med 100 bostäder.


Ämnen i artikeln:

BoråsFastighetsmarknaden i VästsverigeBostäder i Borås

– Med den försäljning vi gör, så skapar vi förutsättningar att fortsätta investera i nyproduktion och delta i stadens utveckling, säger Sven Liljegren VD på bolaget.

Höghusen ska bli tolv respektive sexton våningar höga. Samtidigt sker en förändring av torgmiljön när affärsbyggnaden som idag innehåller en ICA-butik rivs för att ge plats för en ny modern livsmedelsbutik. Målsättningen är att ICA etablerar ett nytt butikskoncept vid torget.

– Vi är mycket nöjda med att kunna utveckla stadsdelstorget med både en ny livsmedelsbutik, attraktiva bostäder och en ny förskola. Exploateringen kommer att göra skillnad för både stadsdelen och verksamheterna vid Hulta Torg, säger Bengt Engberg, affärsutvecklingschef på AB Bostäder i Borås.

En planändring är inlämnad och man hoppas på att allt ska vara färdigställt våren 2018.

Redaktionen

Källa: Bostäder i Borås

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News