Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Vill bygga på höjden i Skärholmen

Publicerad: 10 februari 2016, 12:14

Visionsbild: Söderberg Stockholm.

I samband med att allmännyttiga Stockholmshem flyttar sitt huvudkontor till Skärholmen, söder om centrala Stockholm, vill bolaget bygga ett 24 våningar högt hus där det nya huvudkontoret kombineras med bostäder.


Ämnen i artikeln:

StockholmStockholmshem

Stockholms stad planerar att bygga 4 000 nya lägenheter i Skärholmen under de kommande åren. Enligt ägardirektiven ska även Stockholmshem flytta sitt huvudkontor till stadsdelen.

– Vi vill bidra till Skärholmens utveckling och bidra med fler hyresrätter i Stockholm. Vi hade kunnat flytta vårt huvudkontor på kortare tid men vi är bostadsbyggare och vill använda det här uppdraget till att även bygga bostäder, säger Stockholmhems ordförande Kadir Kasirga (S) till Fastighetsnytt.

Projektet är än så länge i ett tidigt skede. Bolaget har påbörjat samtal med staden, som enligt Kadir Kasirga varit positiva till förslaget.

– Vi har en vision om ett nytt landmärke på en central plats i Skärholmen. Vi hoppas att vi får grönt ljus från staden, som vi har inlett en dialog med, säger han. Dock har vi ännu inte ansökt om bygglov.

Stockholmshem vill inte säga hur många bostäder det kan komma att röra sig om, men säger att den nya byggnaden beräknas stå klar 2020-2021.

Den nya byggnaden planeras på den plats där fordontekniska gymnasiet ligger idag, bredvid Skärholmen centrum. Fastigheten ägs idag av SISAB.

– Vi har påbörjat samtal med SISAB om att köpa fastigheten, säger Karin Stener, kommunikationschef på Stockholmshem till Fastighetsnytt.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

StockholmStockholmshem

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.