Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Vill bygga 800 bostäder i Bredäng

Publicerad: 15 februari 2017, 07:44

Skärholmen idag.

Foto: Nyréns.

Magnolia Bostad förvärvar tomträtterna till tre fastigheter i Bredäng strax söder om Stockholm. Genom att arbeta för en ny detaljplan hoppas bolaget kunna bygga 800 nya bostäder på marken.


Ämnen i artikeln:

Fokus SkärholmenStockholmMagnolia bostad

De tre fastigheterna omfattar totalt 19 000 kvadratmeter mark och säljs av bolag kontrollerade av Castella Fastigheter. Affären är villkorad av att den nya detaljplanen blir av och medger bebyggelse om minst 20 000 kvadratmeter BTA bostäder, samt att de tre fastigheterna tomställs.

Planerat tillträde sker stegvis från 2018 till 2022 beroende på de olika hyreskontraktens löptider.

Fastigheterna utgör en del av stadens satsning Fokus Skärholmen, ett stadsutvecklingsprojekt som ska utveckla en metod för att arbeta fram större generella detaljplaner för Stockholm. Målet med projektet är att bygga 4 000 bostäder till 2030.

Legal rådgivare till Magnolia Bostad var Wistrand och legal rådgivare till Castella Fastigheter var MAQS Law Firm. Affären förmedlades av Rosengren & Co AB.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.