Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Victoria Park förvärvar 2 178 lägenheter

Publicerad: 22 maj 2013, 05:26

Victoria Park AB har ingått avtal om förvärv av två bostadsfastighetsportföljer om totalt 2 178 lägenheter belägna i kommunerna Linköping och Markaryd. Förvärven sker i bolagsform och är baserade på ett underliggande fastighetsvärde om 910 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

LinköpingVictoria Park Fastigheter

Bostadsfastighetsportföljerna omfattar tillsammans 46 fastigheter med en total uthyrbar area om cirka 176 000 kvadratmeter och ett hyresvärde om cirka 144 miljoner kronor. Av det totala fastighetsvärdet utgör fastighetsportföljen i Linköping 80 procent.

Förutsatt att villkoren uppfylls ska tillträde ske senast den 15 juli 2013. Säljare är Hyresbostäder i Sverige II AB och Markarydbostäder Holding AB.

Förvärvet är bland annat villkorat av att Victoria Park före tillträdet erhåller nödvändig finansiering. Som en del av finansieringen av förvärvet har styrelsen för avsikt att inom kort kalla till extra bolagsstämma och föreslå stämman att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om riktad nyemission av stamaktier och preferensaktier, vilka förväntas uppgå till cirka 50 Mkr respektive cirka 300 Mkr.

Swedbank Corporate Finance är finansiell rådgivare till Victoria Park i samband med kapitalanskaffningen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Victoria Park

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News