Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Victoria Park avyttrar bostäder i Åhus

Publicerad: 17 november 2014, 09:00

Victoria Park har ingått avtal med Sölvedals Förvaltnings AB om överlåtelse av två fastigheter i Åhus i Kristianstad för 150 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

ÅhusCatellaVictoria Park Fastigheter

Fastigheterna innehåller drygt 11 000 kvadratmeter bostäder. Överlåtelsen sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 152,5 miljoner kronor. Bostäderna innehåller delvis äldre-, vård- och gruppboende. Tillträde sker i december 2014.

– Att äga och förvalta samhällsfastigheter är inte Victoria Parks kärnverksamhet. Samtidigt är de aktuella fastigheterna våra enda i Åhus vilket inte varit optimalt ur ett förvaltningsperspektiv, med tanke på att vi som regel sköter vår förvaltning med egen personal. Affären sker till ett pris av cirka 14 000 kronor per kvadratmeter vilket ligger 20 procent över bokförd värdering, säger Victoria Parks vd, Peter Strand.

Catella har agerat transaktionsrådgivare och Fredersen Advokatbyrå har agerat legal rådgivare i samband med försäljningen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Victoria park

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.