Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Veidekke bygger 130 nya bostäder

Publicerad: 25 januari 2019, 08:58

Mandolingatan, Västra Frölunda. Bild: Liljewall Arkitekter

Veidekke kommer bygga den andra etappen på Mandolingatan i Västra Frölunda. Uppdragsgivare är Framtiden Byggutveckling. Etappen omfattar fyra flerbostadshus med 130 hyreslägenheter samt två lokaler i entréplan.


Ämnen i artikeln:

VeidekkeFramtiden ByggutvecklingBoStad2021

Veidekke kommer bygga den andra etappen på Mandolingatan i Västra Frölunda. Uppdragsgivare är Framtiden Byggutveckling.

– Veidekke är ny som entreprenör hos oss och vi ser fram emot att arbeta med dem i ett upplägg där vi gemensamt skapar ett kostnadseffektivt projekt, säger Anna Runesson, projektledare på Framtiden Byggutveckling.

Etappen omfattar fyra flerbostadshus med 130 hyreslägenheter samt två lokaler i entréplan. Byggstart är beräknat till våren 2019.

– Vi är väldigt glada över att Framtiden Byggutveckling valde oss för uppdraget och att de uppskattar vårt involverande arbetssätt för bästa samverkan, säger Mattias Bylerius, arbetschef på Veidekke Bygg Väst.

Uppdraget är en del av bostadsprojektet BoStad2021, där visionen är att ta fram 7000 bostäder till år 2021. I Västra Frölunda planeras tillkomsten av 530 hyresrätter i totalt fem etapper.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.