Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Växjö vill bygga 170 bostäder

Publicerad: 20 oktober 2017, 04:39

800 parkeringsplatser och 170 bostäder ska enligt planen rymmas i Kvarteret Fabriken. Bild: LBE Arkitekter.

Växjö kommun, Vöfab och AP presenterade i går ett förslag om en ny byggnad med 170 lägenheter och ett garage med 800 parkeringsplatser. “I vår starkt expansiva stad ser vi ett stort behov både av parkeringsplatser och av bostäder”, säger Sofia Stynsberg (M).


Ämnen i artikeln:

Växjö

Växjö kommun, Vöfab och AP presenterade i går ett förslag om en ny byggnad med 170 lägenheter och ett garage med 800 parkeringsplatser.

– I vår starkt expansiva stad ser vi ett stort behov både av parkeringsplatser och av bostäder. Växjö kommun ska nu ta förslaget vidare för bedömning och beslut, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden i Växjö.

Förslaget är uppe för beslut på kommunstyrelsen 7 november. Avsiktsförklaringen innebär att en ny detaljplan för området ska tas fram, där även bostäder finns med. Den innebär också att APP och kommunens fastighetsbolag Vöfab tillsammans ska ta fram en detaljplan. Avsikten är att Vöfab blir ägare av parkeringshuset och APP av lägenheterna.

– Parkeringsgaraget kommer kunna samnyttjas för boende, de som arbetar i centrum och besökare till vår stad. Det kommer också kunna erbjuda gott om laddstationer för elbilar, säger Cheryl Jones Fur (MP), andre vice ordförande i tekniska nämnden i Växjö.

Tidsplanen är att parkeringshuset skall stå klart vid årsskiftet 2020-2021.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Växjö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.