Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Växande tro på stigande bopriser

Publicerad: 10 februari 2016, 13:14

Efter att ha vänt nedåt i fyra månader i rad, visar den senaste boprisindikatorn att 65 procent av hushållen tror att bostadspriserna kommer att stiga under det kommande året.


Ämnen i artikeln:

SEB

Efter att ha vänt nedåt i fyra månader i rad, visar den senaste boprisindikatorn att 65 procent av hushållen tror att bostadspriserna kommer att stiga under det kommande året. Detta visar SEB:s Boprisindikator som genomförs en gång i månaden.

Andelen är en ökning med fyra enheter sedan förra månaden. Andelen som tror på fallande priser minskar med tre enheter, till 15 procent.

– Osäkerheten på bostadsmarknaden är stor vilket återspeglas i boprisindikatorn. Det är för tidigt att säga om trenden mot lägre förväntningar nu är bruten eller om det är en tillfällig rekyl, säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB.

Vidare tror hushållen att reporäntan kommer att ligga på 0,15 procent om ett år och andelen som planerar att binda sina räntor ligger kvar på samma nivå som förra månaden – 5 procent.

Redaktionen

Källa: SEB:s Boprisindikator

Ämnen i artikeln:

SEB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.