torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Vasakronans förra vd tar plats i nytt JV – ska bygga bostäder i Barkarbystaden

Publicerad: 24 juni 2020, 11:21

HållBo är namnet på det nybildade joint venture-bolag som ByggVesta och Bonnier Fastigheter skapat för att bygga bostäder. Först ut är ett projekt i Barkarbystaden. Fredrik Wirdenius är ordförande.

Ämnen i artikeln:

ByggvestaBonnier FastigheterFredrik WirdeniusHållBo

AJ

Andreas Jennische

andreas.jennische@fastighetsnytt.se


Det är mitt i Barkarbystaden utmed områdets framtida gågata som HållBo ska bygga 260 lägenheter med närhet till grundskola, förskola, handel, service samt till Barkarbystadens kommande tunnelbana. 

Det nya JV-bolaget HållBo har investerat i ett antal utvalda bostadsfastigheter med totalt 600 lägenheter i Stockholmsområdet och Barkarbystaden är först ut.

Läs även: Fredrik Wirdenius loggar ut från Vasakronan: ”Jag står till förfogande”

Fredrik Wirdenius som lämnade vd-posten på Vasakronan under 2019 har valts till ordförande i ByggVestas och Bonnier Fastigheters gemensamma bolag.

– Att mitt under pågående pandemi sätta igång ett stort projekt är ett styrkebesked som visar på målmedvetenhet hos ägarbolagen. Jag ser fram emot uppdraget att som ordförande i HållBo följa produktionen i Barkarbystaden men också i kommande projekten som HållBo planerar att genomföra. HållBos hållbarhetsprofil och ambitioner när det gäller såväl stadsutveckling som de enskilda byggnadernas utformning är mycket tilltalande, säger Fredrik Wirdenius i en presskommentar.

Jag tror absolut att hyresrätter och studentbostäder har en stark framtid i Sverige.

ByggVestas nya vd, svenskamerikanen Jenny Jonsson, sa nyligen till Byggindustrin att bolaget vill ta en mer aktiv och synlig roll i samhällsbyggandet i Sverige, inte minst i Storstockholm. 

– Vi vet att vi har en efterfrågad produkt som vi finslipat på över tid. Jag tror absolut att hyresrätter och studentbostäder har en stark framtid i Sverige och ser därmed att vi har stora möjligheter att utveckla affären, säger Jenny Jonsson i intervjun

Mer om Hållbo

• Fastighetsägaren HållBo är ett joint venture mellan ByggVesta AB och Bonnier Bostad, en del av fastighetskoncernen Bonnier Fastigheter AB.

• Idag investerar HållBo i utvalda projekt i Stockholm och Uppsala där ByggVesta bygger och förvaltar fastigheterna åt HållBo.

• Totalt ska 260 lägenheter uppföras i Barkarbystaden. Projektstart var redan i mars och projektet beräknas färdigställt under våren/sommaren 2022.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev