Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Vasakronan avser bygga bostäder i JV

Publicerad: 4 maj 2017, 10:53

Vasakronan och Aros Bostad har tecknat en avsiktsförklaring om att genom ett joint venture bygga ett 14 000 kvadratmeter bostadshus i Kista. Huset kommer att fördelas på 230 lägenheter på 23 våningar


Ämnen i artikeln:

Aros BostadKistaVasakronan Fastigheter

Vasakronan och Aros Bostad har tecknat en avsiktsförklaring om att genom ett joint venture bygga ett 14 000 kvadratmeter bostadshus i Kista. Huset kommer att fördelas på 230 lägenheter på 23 våningar och kommer dessutom att inkvartera 1 800 kvadratmeter förskola och/eller handel, som det heter i ett gemensamt pressmeddelande.

Vasakronan och Stockholms stad arbetar nu med att ta fram en detaljplan för kvarteret Hekla i Kista, runt Grönlandsparken och Kistagången. Det hus man avser bygga med Aros Bostad är en del i den planen som ska ha vunnit laga kraft senast under andra kvartalet 2018. Man planerar för 6 000 bostäder smat ett nytt kontorshus.

Vasakronan äger cirka 20 procent av fastighetsbeståndet i Kista.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.