Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Värmdö kommuns största fastighetsköp

Publicerad: 23 maj 2012, 05:26

Värmdö kommun kommer att ingå avtal med Gustavsbergs Hamnfastigheter AB om köp av flera fastigheter i Gustavsbergs hamn.


I förvärvet ingår bland annat Tornhuset, Gula byggningen, Kattholmen, Hushållshållsporslinsfabriken samt strandpromenaden med vattenområde.  Genom förvärvet av fastigheterna kommer kommunen i större utsträckning att kunna ta ett helhetsgrepp kring utvecklingen av Gustavsbergs hamn- och fabriksområde till att bli en sammanhängande stadsdel.

– Beslutet utgör en viktig beståndsdel i kommunens ambition att utveckla Gustavsberg som en attraktiv plats för boende, arbete, service och kulturupplevelser. Vi räknar med full politisk enighet när ärendet nu ska vidare till behandling i Kommunstyrelse och Kommunfullmäktige, uttalar Kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö (M), 1:e vice ordförande Anders Bergman (Fp) och 2:e vice ordförande Lars Bryntesson (S).

Den överenskomna köpeskillingen för fastigheterna är 147,5 miljoner kronor, vilket gör det till Värmdö kommuns största fastighetsköp någonsin.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Värmdö kommun

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.