Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Utvecklingen av Brunnshög går vidare

Publicerad: 16 december 2016, 09:30

Bild: Lunds kommun.

På torsdagen beslutade Lunds byggnadsnämnd att ta en detaljplan för 650 nya bostäder i utvecklingsområdet Brunnshög till samråd. Samtidigt öppnar kommunen för en profilbyggnad.


Ämnen i artikeln:

BrunnshögLund

På torsdagen beslutade Lunds byggnadsnämnd att ta en detaljplan för 650 nya bostäder i utvecklingsområdet Brunnshög till samråd. I förslaget finns även planerna för den så kallade Nobelparken.

Planförslaget innehåller, förutom bostäderna, kontor och butiker, samt en fyra hektar stor park som redan fått namnet Nobelparken.

De 650 bostäderna innehåller sju kvarter med både flerfamiljshus och radhus.

– Bostadsbehovet är stort och 650 nya bostäder på Brunnshög är ett välkommet tillskott. Det innebär att vi bygger vidare på den positiva trenden med många nya bostäder i Lund. I år har byggnadsnämnden antagit planer för 2160 nya bostäder, vilket är rekordmånga och mycket glädjande, säger Björn Abelson (s), byggnadsnämndens ordförande.

Åtminstone ett av kvarteren i det nya området, det mest centrala, kommer att säljas av Lunds kommun i en markanvisningstävling.

– Läget skapar förutsättningar för en riktig profilbyggnad som kan bli ett riktmärke på Brunnshög. Planen gör det möjligt att bygga använda kvarteret på många olika sätt, det kan vara både hotell, kontor, bostäder eller andra verksamheter, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör, Lunds kommun.

Planförslaget går nu vidare till samråd. Om arbetet löper på som planerat kan planen vinna laga kraft under hösten 2017. Gator kan då börja byggas 2018 och de första husen 2019.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

BrunnshögLund

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.