Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Utvecklar nytt område i Nacka

Publicerad: 31 mars 2016, 06:00

Bild: ALM.

ALM Equity har förvärvat fastigheten Sicklaön 367:5 i Jarlaberg, Nacka. Fastigheten består idag av butiker i ett envåningshus samt en parkeringsplats. Syftet med förvärvet är att genom en detaljplaneändring möjliggöra bostadsbebyggelse med butikslokaler i bottenplan.


Ämnen i artikeln:

ALM EquityNackaStockholm

Nacka kommun växer kraftigt och centrala Nacka utvecklas till en ny stadsdel. Tunnelbanans blåa linje byggs ut till centrala Nacka och kommer i framtiden att nå Kungsträdgården på cirka 10 minuter. I samband med tunnelbanans utbyggnad planeras 13 500 nya bostäder.

Jarlaberg centrum ligger cirka 250 meter från den planerade tunnelbanestationen Nacka Centrum och fastigheten som ALM Equity köpt. Ambitionen är att skapa cirka 6 000 kvadratmeter BTA bostäder, och ett nytt centrum.

– Nacka är redan idag en populär kommun att bo i och den pågående utvecklingen stärker området ytterligare. Vi ser fram emot att skapa bostäder för unga vuxna nära den framtida tunnelbanan och samtidigt stärka Jarlaberg Centrum med nya butikslokaler samt ett torg. Nacka kommun har höga ambitioner i arbetet att bygga stad och vi är därför glada över att förvärva vårt andra projekt i området, säger Joakim Alm, vd på ALM Equtiy.

Bostäderna kommer främst utformas för unga vuxna och säljstart planeras 2018-2019.

Det är den andra satsningen som ALM offentliggör på kort tid. Tidigare på torsdagen meddelade man att man även köpt en del av en fastighet i Sollentuna, där detaljplanen möjliggör 1 200 bostäder.

Redaktionen

Källa: ALM Equity

Ämnen i artikeln:

ALM EquityNackaStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.