Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Utvecklar ny stadsdel i Solna

Publicerad: 8 februari 2018, 08:45

Bild: BSK Arkitekter

Veidekke har, tillsammans med BSK Arkitekter, fått uppdraget att utforma en ny stadsdel på Solnavägen, i Solna. Förslaget omfattar bland annat 600 bostäder och 23 000 kvadratmeter kontor.


Ämnen i artikeln:

VeidekkeHagalundSolnaBSK Arkitekter

Veidekke har, tillsammans med BSK Arkitekter, fått uppdraget att utforma en ny stadsdel vid Solnavägen, i Solna. Förslaget omfattar bland annat 600 bostäder och 23 000 kvadratmeter kontor.

Veidekke förvärvar totalt 80 000 kvadratmeter i området för projektet. Den preliminära köpeskillingen uppgår till 1,3 miljarder.

– Projektet kommer att beröra alla verksamhetsgrenar: anläggning, entreprenad och bostadsutveckling. Vi har stark förmåga att utföra allt i egen regi och ser fram emot att göra nya insteg på marknaden för kommersiella fastigheter, säger Veidekke Sveriges VD Jimmy Bengtsson.

Totalt rör det sig om ett kontorshus, tre bostadskvarter omfattande 600 lägenheter samt skolverksamheter och kommersiella fastigheter. Kontorsdelen beräknas vara klar 2022 och den första etappen bostäder ska vara inflyttningsklara 2024, samtidigt som den närliggande stationen Hagalund och den nya gula tunnelbanelinjen invigs.

– Vårt förslag ger ett nytt, grönskande stadsrum med innovativt utformade byggnader som gör det möjligt att dela resurser och kunskap. Det här ska bli en miljö som verkligen inspirerar till möten och samarbete. Vi ser fram emot att tillsammans med Veidekke och Solna stad ta arbetet vidare i ett kompetent, engagerat team, säger Lise-Lott Söderlund, chefsarkitekt på BSK Arkitekter.

Kommunstyrelsen ska fatta beslut om en principöverenskommelse och markanvisning den 19 februari 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.